Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Otvoren poziv za dostavljanje projektnih prijedloga iz programa Europska inicijativa za demokraciju i ljudska prava

U ponedjeljak, 6. srpnja 2009. u Informacijskom Centru EU-a u Zagrebu, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Vincent Degert i predstojnik Ureda za udruge Vlade RH, dr.sc. Igor Vidačak, služeno su objavili otvaranje natječaja za financiranje projekata u sklopu programa Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (European Instrument for Democracy and Human Rights - EIDHR) 2008, ukupne vrijednosti od 1.164.000,00 EURA (oko 8,5 milijuna kuna). Nakon službene objave otvaranja natječaja održana je radionica na temu pripreme projektnih prijedloga u sklopu navedenog programa.

Ciljevi EIDHR programa doprinose razvoju i jačanju demokracije i vladavine prava te poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a navedena radionica namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva koje pokrivaju područje demokratizacije i ljudskih prava s posebnim osvrtom na djelovanje u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Vincent Degert istaknuo je pritom kako su poštivanje ljudskih prava, demokracije, vladavine prava temeljne vrednote Europske Unije. Kako bi došlo do daljnjeg napretka u tim područjima potrebno je aktivno djelovanje, ne samo usmena podrška te se stoga nadam da će se na natječaj javiti što više kvalitetnih projekata – dodao je Vincent Degert.

Radionicu je vodila gđa Sandra Benčić, članica Savjeta za razvoj civilnog društva te trenerica i konzultantica za neprofitni sektor. Pored radionice u Zagrebu, Delegacija Europske komisije u RH i Ured za udruge Vlade RH u narednom razdoblju organiziraju još 7 srodnih radionica u Vukovaru (08/07), Osijeku (09/07), Požegi (10/07), Gospiću (14/07), Zadru (15/07), Sisku (16/07) i Karlovcu (17/07). Cilj je organizatora upoznati potencijalne podnositelje projektnih prijedloga s uvjetima i zahtjevima natječaja, pojedinostima iz natječajne dokumentacije, te upoznati s načinom prijave u bazu podataka PADOR.

Detalje natječaja potražite ovdje.

Pitanja i odgovori vezani uz natječaj

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors