Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Objavljen natječaj u sklopu IPA-IV. komponente

Europska komisija objavila je natječaj pod nazivom „Okoliš, energetska učinkovitost, zdravlje i sigurnost na poslu“ za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru četvrte komponente pretpristupnog programa IPA, koja se odnosi na razvoj ljudskih potencijala. Natječajem se želi omogućiti organizacijama civilnog društva kao što su udruge poslodavaca, sindikati te centri za praćenje, vladama i ljudima koji rade na razvoju projekata da se susretnu i otkriju komplementarne snage, potrebe, izvore i prilike za zajedničke strategije i /ili inicijative; Također, želi se razviti informacijska mreža organizacija civilnog društva za davanje savjeta sudionicima ohrabrujući time transparentnost javne administracije, kao i ojačati osviještenost o dobroj praksi i zakonskim mjerama između sudionika (građana, javnih vlasti i industrije).

Na natječaj se mogu javiti pravne osobe – profesionalna ili poslovna udruženja, udruge poslodavaca, sindikati i udruge. Minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 100 000 eura, a maksimalni 300 000 po projektu. Rok za prijavu na natječaj je 7. srpnja 2009. U nastavku donosimo Upute za prijavu projektnih prijedloga (na engleskom), a ostalu potrebnu natječajnu dokumentaciju potražite ovdje.

Upute za prijavu projektnih prijedloga

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors