Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Objava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013.

Agencija za regionalni razvoj RH i Delegacije Europske unije u Crnog Gori u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija Crne GoreiMinistarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavili su poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora 2007.-2013. (financijska potpora iz alokacija za 2012. i 2013. godinu)

Cilj ovog poziva je poticanje stvaranja zajedničkih aktivnosti za zaštitu okoliša, prirode i kulturne baštine, zajedničkih turističkih i kulturnih prostora te malih razvojnih projekata prekograničnih zajednica.Indikativni iznos sredstava je od 1.800.000 €, koji iznos može biti uvećan za iznos preostalih sredstava iz alokacije 2011. za Crnu Goru, te je dostupan  za projektne prijedloge iz obje partnerske zemlje.
Prihvatljiva i pridružena programska područja na kojima se trebaju provoditi programske aktivnosti u Republici Hrvatskoj obuhvaćaju Dubrovačko-neretvansku županiju kao prihvatljivo područje i Splitsko-dalmatinsku županiju kao pridruženo područje, a u Crnoj Gori općine Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budvu, Bar, Ulcinj i Cetinje kao prihvatljiva područja, te općine Nikšić, Podgoricu i Danilovgrad kao pridružena područja.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 13. prosinca 2013. godine (u slučaju osobne dostave, krajnji rok za prijem je 16:00 sati po srednjeeuropskom vremenu). Svaki projektni prijedlog dostavljen nakon ovog roka bit će isključen iz procesa ocjenjivanja.

Upute za prijavitelje projekata kao i prijavni paket dostupni su na sljedećim internetskih stranicama: www.cbccro-mne.org; www.mrrfeu.hr; www.mvpei.gov.me;http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm; www.arr.hr

Također će u sklopu ovog poziva biti održane radionice za koje raspored možete pronaći ovdje.

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors