Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


IPA 2009 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Republike Hrvatske raspisala je natječaj za dodjelu sredstava bespovratne pomoći za projekte koji imaju doprinijeti jačanju uloge organizacija civilnog društva kao važnih dionika na lokalnoj razini u području pružanja socijalnih usluga kroz provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj. Projekti će se financirati ukupnim iznosom od 1.012.500,00 EUR od čega je 900.000,00 EUR iz europskih izvora iz programa IPA 2009 (Instrument pretpristupne pomoći - Komponenta I - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija), dok Ured za udruge Vlade RH sufinancira projekte iz Državnog proračuna s ukupnih iznosom od 112.500,00 EUR.

 

Natječajna dokumentacija dostupna je na EuropeAid internetskoj stranici i na internetskim stranicama SAFU, a možete ju preuzeti i ovdje. Rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 21. rujna 2010. u 16:00 sati po lokalnom vremenu.  
Prihvatljivi prijavitelji na natječaj IPA 2009 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi su neprofitne organizacije ili formalne mreže istih, sa statusom udruga građana, udruga poslodavaca, sindikata, zaklada i javnih ustanova. Prijavitelji su obvezni nastupati u partnerstvu s najmanje jednom partnerskom organizacijom, a financirat će se projekti koji će se provoditi u hrvatskim županijama u kojima je polovica ili više od polovice teritorija identificirana kao područje od posebne državne skrbi: Ličko-senjska, Vukovarsko-srijemska, Zadarska, Šibensko-kninska, Sisačko-moslavačka, Požeško-slavonska, Karlovačka, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, i Osječko-baranjska. Prihvatljive aktivnosti uključuju čitav niz intervencija izravne pomoći i podrške, umrežavanja, jačanja kapaciteta i razvoja poduzetničkih vještina, podizanja javne svijesti, zagovaranja te razvijanja obrazovnih programa. Bespovratna sredstva koja se mogu zatražiti za projekte trajanja od 12 do 24 mjeseca kreću se između 50.000,00 i 250.000,00 EUR.
 
Korisnička institucija za navedeni projekt je Ured za udruge Vlade RH, koji u suradnji s TACSO projektom organizira održavanje cjelodnevnih regionalnih informativnih radionica vezanih uz ovaj poziv za dostavu prijedloga, u trajanju od 9 do 17 sati, i to prema sljedećem rasporedu lokacija: 
  • Gospić, 13. srpnja 2010., KIC - Kulturno informativni centar, Budačka 12
  • Zagreb, 14. srpnja 2010., EU Info Centar, Trg žrtava fašizma 6
  • Split, 19. srpnja 2010., Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split, Ante Trumbića 4
  • Osijek, 21. srpnja 2010., Hotel Osijek, Šamačka 4
Rok za prijavu na radionice u Gospiću i Zagrebu je 7. srpnja, a na radionice u Splitu i Osijeku 15. srpnja.
Prijavni obrazac za sudjelovanje na radionicama preuzmite ovdje. Molimo da prijavu pošaljete na broj telefaksa: 01/4599-811 ili putem ove elektronske pošte.

 

 

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors