Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Reach for Change Hrvatska - Natječaj za projekte za sretniju budućnost djece

Objavljen je natječaj fundacije Reach for Change za projekte usmjerene djeci i mladima (do 18 godina) u Hrvatskoj, te je otvoren do 1. srpnja 2015., a prijave se podnose na stranicama croatia.reachforchange.org, gdje se treba registrirati prije same prijave. Također u ovoj fazi za prijavu nije potrebna (široka) dokumentacija, već kroz pitanja u sustavu izložiti osnovnu ideju. Projekti koji budu pozvani u uži krug trebat će dostaviti dodatne informacije, a u tome će im biti pružena podrška i vodstvo Fundacije.

Tele 2 u suradnji s međunarodnom fondacijom Reach for Change iz Švedske pokrenuli su programa društvene odgovornosti za pomoć djeci pod nazivom Reach for Change – Budi promjena. Pokretanjem ovog programa, Hrvatska je tako postala sedamnaesta zemlja po redu u kojoj Reach for Change počinje s provedbom aktivnosti na polju društvenog poduzetništva. Reach for Change je neprofitna organizacija osnovana kako bi živote djece učinila boljima. Pronalaze i razvijaju lidere promjena – lokalne socijalne poduzetnike s inovacijama koje rješavaju pitanja bitna za djecu.

Natječaj je otvoren za pojedince ili uže timove koji se planiraju profesionalno posvetiti radu na inicijativi koju predlažu za podršku. Podrška uključuje financiranje u iznosu od 180.000,00 kuna za 12 mjeseci, savjetovanje i razvoj ekspertize, umrežavanje i potvrdu kredibiliteta. Financijska sredstva mogu koristiti za naknadu za rad i/ili za drugi trošak projekta (budžet se određuje u dogovoru s Fundacijom i stavke se mogu mijenjati tijekom provedbe, u skladu s potrebama). Ukoliko se radi o projektu razvijenom u okviru rada organizacije, njega mora prijaviti osoba koja ga je osmislila i koja će ga voditi ispred organizacije.
 
Tematska područja natječaja 
(odnose se na djecu i mlade do 18 godina):
• obrazovanje
• društvena uključenost
• ekonomska uključenost
• zdravlje i razvoj
• izražavanje i sudjelovanje
• zaštita djece
 
Ideja treba sadržavati barem početnu ideju za inicijativu u okviru socijalnog poduzetništva, te će se odabrati ideje prema važnosti i potrebi za njihovo ostvarenje, a inicijativu socijalnog poduzetništva ćemo vam pomoći razviti prije i tijekom naše suradnje.

Više o natječaju ovdje.

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors