Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala tri nova natječaja

Nacionalna zaklada je raspisala dva natječaja za dodjelu godišnjih nagrada i jedan pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje. Raspisan je natječaj za nagradu za razvoj volonterstva djece i mladih te natječaj za nagradu za društvene inovacije te pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj. Rok prijave na natječaje je 11. listopada 2012.

 
I./ NATJEČAJI ZA DODJELU NAGRADA
 
NAGRADA "OTISAK SRCA" - ZA RAZVOJ VOLONTERSTVA DJECE I MLADIH
Natječaj je otvoren za sve osnovne škole za prijavu učeničkih prijedloga volonterskih inicijativa (akcija) u lokalnoj zajednici kao i za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj za prijavu inovativnih modela motiviranja i uključivanja učenica i učenika za volonterski rad u školi i/ili lokalnoj zajednici. Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada za osnovne škole i do 5 za srednje škole, a svaka nagrada uključuje novčani dio od 10.000,00 kuna za provedbu nagrađene inicijative ili modela volontiranja te plaketu "Otisak srca".
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/103/subcategory/257.
 
NAGRADA ZA DRUŠTVENE INOVACIJE
Nagrade se dodjeljuju inovativnim prijedlozima rješavanja društvenih problema u Republici Hrvatskoj koji uključuju i osnovni prikaz modela provedbe predložene društvene inovacije. Na natječaj se mogu prijaviti udruge i zaklade koje djeluju u Republici Hrvatskoj, a koje su registrirane prije 1. siječnja 2012. godine.  Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada, a svaka nagrada uključuje i novčani dio od 7.500,00 kuna te plaketu "Društvena inovacija".
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/103/subcategory/257 .
 
II./ POZIVNI NATJEČAJ ZA USPOSTAVU RAZVOJNE SURADNJE
 
CENTRI ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ U REPUBLICI HRVATSKOJ
Pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj otvoren je isključivo za udruge koje su u proteklih pet godina ostvarile financijsku podršku Nacionalne zaklade te kroz razne oblike vrednovanja koje je provela Nacionalna zaklada dokazale kvalitetu i profiliranost svog djelovanja kroz institucionalni, organizacijski i programski razvoj, visoku razinu umreženosti u svom području djelovanja i/ili uključivanja volontera i građana/građanki u svoje djelovanje, stručnost kroz provedena istraživanja te kvalitetne modele prijenosa znanja u Republici Hrvatskoj i kroz međunarodnu razvoju pomoć. Do 7 sporazuma o razvojnoj suradnji može biti potpisano s centrima znanja.
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/104/subcategory/311 .
 
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors