Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Natječaj „Znanje bez granica“ u 2012.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je Poziv za iskaz interesa za ostvarivanje suradnju u području prijenosa znanja i iskustava iz RH na međunarodnoj razini u okviru programa „Znanje bez granica“ za:

A Sufinanciranje odlaska na međunarodne skupove
B Sufinanciranje dolaska međunarodnih stručnjaka u RH
 
Ovaj Poziv otvoren je udrugama registriranim u Republici Hrvatskoj, a financijske potpore dodjeljivat će se za sudjelovanje na međunarodnim skupovima i sudjelovanje međunarodnih stručnjaka i stručnjakinja na domaćim skupovima u okviru sljedećih tematskih područja: promicanje i zaštite ljudskih prava te unapređenje demokratskih institucija društva i vladavine prava; izvaninstitucionalno obrazovanje za razvoj demokratskog građanstva; zaštita prirode, okoliša i održivi razvoj; mladi; razvoj volonterstva; izvaninstitucionalna kultura, mediji i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u razvoju civilnoga društva; regionalni razvoj; društvena kohezija te razvoj društvenog poduzetništva pružanjem usluga u socijalnoj skrbi, zaštiti zdravlja i obiteljskim uslugama; sektorske prilagodbe sustavu Europske unije, informiranje i obrazovanje građana o procesu pristupanja Europskoj uniji, promicanje europskih vrijednosti te promoviranje nacionalnih interesa u ujedinjenoj Europi; promicanje dijaloga među kulturama euro-mediteranske regije; smanjenje društvene isključenosti i borba protiv siromaštva.
 
U sklopu ovog Poziva udrugama će tijekom 2012. biti odobrena samo jedna financijska potpora unutar navedenih područja A i B, a ukupna tražena sredstva su maksimalno do 70% ukupnih troškova sudjelovanja na međunarodnom skupu odnosno troškova dolaska međunarodnog stručnjaka/stručnjakinja. Prijave će se zaprimati do isteka ukupno planiranog iznosa za potpore u 2012., a najkasnije do 11. studenoga 2012. godine, uz uvjet da se događanja mogu odvijati najkasnije do 31. prosinca 2012. godine.
 
Rok za dostavu prijava je najmanje 30 dana prije najavljenog datuma održavanja skupa.

Dodatne informacije, kao i cjelovit tekst poziva uključujući obrasce možete pronaći na stranicama Nacionalne zaklade.

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors