Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


JAVNO PREDSTAVLJANJE PROJEKATA FINANCIRANIH IZ PROGRAMA EUROPA ZA GRAĐANE, Zagreb, EU Info Centar, Trg žrtava fašizma 6, 14. prosinca 2009.

Ured za udruge u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija organizira javno predstavljanje projekata financiranih u sklopu programa Europa za građane, koje će se održati 14. prosinca o.g. s početkom u 10 sati u EU Info Centru, Zagreb, Trg žrtava fašizma 6.

Republika Hrvatska sudjeluje u programu Europa za građane od studenoga 2007. Riječ je o programu Zajednice kojim se financijski potpomažu aktivnosti kojima je cilj promicati aktivno europsko građanstvo, graditi europski identitet, osvještavati o važnosti i dobrobiti ujedinjenja Europe, promišljajući prošlost u svrhu izgradnje zajedničke budućnosti. U svim državama korisnicama ovog programa postoje Kontakt točke za program Europa za građane, a u Republici Hrvatskoj tu ulogu ima Ured za udruge.
 
Tijekom 2009. godine hrvatski gradovi, općine i organizacije civilnog društva aktivno su sudjelovali u provođenju različitih aktivnosti u okviru programa Europa za građane, a Grad Rijeka je dobitnik nagrade pod nazivom Golden Star za 2009. godinu za najbolji projekt programa Europa za građane u ovoj godini.
 
S obzirom na ograničeni broj mjesta u EU Info Centru molimo Vas da popunjenu prijavnicu pošaljete na adresu elektroničke pošte Ureda za udruge: europazagradjane@uzuvrh.hr zaključno do 11. prosinca 2009.
 
 
 

 

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors