Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Prezentacije natječaja za građanske inicijative ''Naš doprinos zajednici'' u Otočcu, Senju, Crikvenici, Rijeci i Buzetu

Pozivaju se sve udruge, zaklade, ustanove, škole, vrtići, mjesni odbori, te ostali zainteresirani građani da prisustvuju prezentacijama natječaja ''Naš doprinos zajednici'' koje će se održati u Otočcu, Senju, Crikvenici, Rijeci i Buzetu prema sljedećem rasporedu:

30. ožujka 2009, u 11:00 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Otočca, u Otočcu, Kralja Zvonimira 10

31. ožujka 2009. u 10:00 sati u prostorijama Gradske uprave Grada Senja (Razvojna agencija, II. kat), u Senju, Stara cesta 2

31. ožujka 2009. u 12:30 sati u prostorijama Gradske Vijećnice Grada Crikvenice, u Crikvenici, Preradovićeva 1

1. travnja 2009., u 10:00 sati, u prostorijama Gradske Vijećnice Grada Rijeke, u Rijeci, Korzo 16.

1. travnja 2009, u 12:30 sati u prostorijama Narodnog doma Gradske Vijećnice Grada Buzeta, u Buzetu, 2. Istarske brigade 2

Prezentaciju će održati predstavnici Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Istre, koji će osim natječaja za građanske inicijative, prezentirati i rad Zaklade.

Građanska inicijativa je jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici. Akcija treba biti potaknuta od strane skupine pojedinaca u lokalnoj zajednici koji na prepoznati problem odgovaraju dobrovoljnim volonterskim radom, znanjem ili materijalnim dobrima.

Ovaj natječaj se raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj kojeg je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva potpisala sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, 30. prosinca 2008. godine. Tim je Sporazumom, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva nastavila biti nositeljem decentraliziranog modela dodjele financijskih potpora za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Ujedno je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Istre objavila Kalendar raspisivanja natječaja u 2009.
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors