Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Konferencija „Civilno društvo kao poveznica između EU i susjednih država“, 29.-30. rujna 2008., Zadar

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s europskom organizacijom ECAS – European Citizen Action Service, 29. i 30. rujna 2008. u prostoru IMPACT- Europskog centra za međusektorsku suradnju u Zadru, organizira konferenciju pod nazivom „Civilno društvo kao poveznica između EU i susjednih država“. Ovaj događaj dio je procesa koji je pokrenuo raspravu pri EU i na državnim razinama o tome kako stvoriti odnose održivog partnerstva između predstavnika civilnog društva, EU i državnih vlasti.

U okviru ove kampanje već su organizirane dvije međunarodne konferencije: ona u Bruxellesu (listopad 2007.) te konferencija u Ljubljani (travanj 2008.). Rasprava na Zadarskoj konferenciji trebala bi pokrenuti pitanja o odazivu EU i nacionalnih vlada na Ljubljansku deklaraciju, koja je usvojena u travnju 2008., te dati odgovore kako izgraditi mehanizme dijaloga i partnerskih odnosa između organizacija civilnoga društva, nacionalnih vlada i institucija EU.

Program konferencije (na engleskom jeziku) možete preuzeti ovdje.

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors