Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Ured za udruge organizira konferenciju „Udruge kao pokretači lokalnog razvoja“ povodom Dana otvorenih vrata udruga 2015.

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2015., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira konferenciju „Udruge kao pokretači lokalnog razvoja“ koja će se održati 27. svibnja 2015. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4), s početkom u 10 sati.

Konferencija će raspravljati iskustva i izazove suradnje s organizacijama civilnog društva na lokalnoj razini, a organizirano je i predstavljanje mobilne aplikacije UdrugeInfo kojom se želi povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode. Na konferenciji će biti prilike i za raspravu o primjeni Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na lokalnoj i regionalnoj razini.

Očekuje se sudjelovanje predstavnika organizacija civilnoga društva, prvenstveno udruga, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijela državne uprave, medija i građana zainteresiranih za razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.
 
Program rada preuzmite ovdje.
 
Prijavni obrazac moguće je preuzeti ovdje. Prijave se šalju putem telefaksa na broj 01/4599-811 ili putem e-pošte na info@uzuvrh.hr do 22. svibnja 2015. godine.
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors