Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Poziv na radionicu – program Europa za građane 2014.-2020. – Draganić, 11. srpnja 2014.

LAG Vallis Colapis, u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge organizira predstavljanje programa Europa za građane 2014.-2020. Radionica će se održati u petak, 11. srpnja 2014. godine s početkom u 9:30 sati, u informatičkoj učionici Osnovne škola Draganići,  Draganići 35, Draganić.

Program Europa za građane 2014.-2020. usmjeren je na promociju aktivnog europskog građanstva te poticanje aktivnog sudjelovanja europskih građana u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Ciljevi Programa jesu podizanje svijesti građana u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i zajedničkih vrijednosti te poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja i razumijevanja procesa donošenja odluka na razini EU-a.   

Radionica je namijenjena predstavnicima tijela javne vlasti, gradova i općina te neprofitnim organizacijama (udrugama, zakladama, kulturnim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, think-tankovima), a cilj je radionice upoznati sudionike s ciljevima programa, rokovima za prijavu, postupkom prijave te pružiti stručnu pomoć potencijalnim prijaviteljima  u izradi projektnih prijava. Predlažemo zainteresiranima da prouče Programski vodič, glavni referentni dokument za prijavitelje projekata, kako bi radionica bila što produktivnija.

Tijekom radionice bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno projekti koje je provela Općina Breznički Hum u programskom razdoblju 2007. – 2013. Projekte će predstaviti načelnik općine g. Zoran Hegedić.

Radionicu će voditi predstavnici Ureda Vlade RH za udruge koji će i u novom programskom razdoblju imati ulogu Nacionalne kontakt točke za ovaj Program.


Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do srijede, 9. srpnja 2014. godine, na adresu e-pošte lag@vallis-colapis.com. Za sva dodatna pitanja oko Programa kontaktirajte nas na broj telefona 01/4599 872.

Program radionice možete pronaći ovdje.

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors