Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Poziv na radionicu – program Europa za građane 2014.-2020.

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji sa Uredom Vlade RH za udruge organizira predstavljanje programa Europa za građane 2014.-2020. Radionica će se održati 20. svibnja 2014. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje (Trg hrvatske kraljice Jelene 1, Sveti Križ Začretje). 


Program Europa za građane 2014.-2020. usmjeren je na promociju aktivnog europskog građanstva te poticanje aktivnog sudjelovanja europskih građana u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Na taj se način nastoji integrirati građane u proces izgradnje povezanije Europe.

Ciljevi Programa jesu podizanje svijesti građana u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i zajedničkih vrijednosti te poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja i razumijevanja procesa donošenja odluka na razini EU-a .  

Program je podijeljen u dvije cjeline: Europsko sjećanje i Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje te tri podmjere: Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova te Projekti civilnog društva.

Radionica je namijenjena predstavnicima tijela javne vlasti, gradova i općina te neprofitnim organizacijama (udrugama, zakladama, kulturnim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, think-tankovima), a cilj je radionice upoznati sudionike s ciljevima programa, rokovima za prijavu, postupkom prijave te pružiti stručnu pomoć potencijalnim prijaviteljima  u izradi projektnih prijava.

Tijekom radionice biti će predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno projekti koje je provela općina Breznički Hum u programskom razdoblju 2007. – 2013. Projekte će predstaviti načelnik općine g. Zoran Hegedić.

Radionicu će voditi predstavnici Ureda Vlade RH za udruge koji će i u novom programskom razdoblju imati ulogu Nacionalne kontakt točke za ovaj Program.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 19. svibnja 2014. godine, na adresu e-pošte tanja@zara.hr ili putem mrežne prijave na službenoj stranici Zagorske razvojne agencije http://www.zara.hr/hr/edukacije/on-line-prijava/.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati gđu Tanju Ivek na adresu e-pošte tanja@zara.hr  ili na broj telefona 049/373-161, 049/373-171. 

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors