Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Javno predstavljanje projekata ugovorenih u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava "Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije "

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva organiziraju javno predstavljanje projekata ugovorenih u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, koje će se održati u ponedjeljak, 10. ožujka 2014., s početkom u 11:30 sati, u Kući Europe na adresi Cesarčeva 6, Ban Centar, Zagreb.

 
U sklopu navedenog programa dodjele bespovratnih sredstava, devet projekata organizacija civilnog društva primit će podršku ukupne vrijednosti veće od 6.5 milijuna kuna. Aktivnosti projekata usmjerene su k izgradnji kapaciteta organizacija civilnoga društva za razvoj visoko kvalitetnih i održivih programa volontiranja te povećanja razine javne svijesti o važnosti volontiranja za društveni i gospodarski razvoj u Republici Hrvatskoj.
 
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovih projekata. Očekuje se da će se provedbom ovih projekata, koje financira Europska unija, a sufinancira Ured Vlade RH za udruge, povećati broj građana koji sudjeluju u volonterskim aktivnostima, povećati broj organizacija civilnog društva i javnih ustanova koje provode volonterske aktivnosti i angažiraju volontere i doprinijeti jačanju partnerstva između organizacija civilnog društva i javnih ustanova u području volonterstva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.
 

 

 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors