Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Poziv na panel raspravu „Zalaganjem za ljudska prava i suzbijanjem diskriminacije do jednakih mogućnosti za sve“, Knin

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u sklopu nacionalne manifestacije Dana otvorenih vrata udruga u Kninu organizira panel raspravu na temu „Zalaganjem za ljudska prava i suzbijanjem diskriminacije do jednakih mogućnosti za sve“. Rasprava će se održati u suradnji s udrugom ZvoniMir u petak 14. lipnja 2013. od 11:00 do 14:30 sati, u Gradskoj vijećnici u Kninu, dr. Franje Tuđmana 2.

Svrha rasprave je prvenstveno predstaviti ugovorene projekte, ciljeve i rezultate, ali i raspraviti na temu zadovoljenja prava, jednakih mogućnosti i suzbijanja diskriminacije korisničkih te manjinskih skupina u okvirima EU i hrvatskih standarda. Uz predstavnike udruga, očekujemo sudjelovanje predstavnica/predstavnika nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice  i medija.
 
Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim projektima u trajanju od 18 mjeseci koji se provode unutar IPA 2010 sheme bespovratnih sredstava „Potpora OCD-ima u promicanju i praćenju provedbe politika jednakih mogućnosti i ostalih politika vezanih uz anti-diskriminaciju'' u sklopu kojeg je ugovoreno 4 projekta ukupne vrijednosti ukupne vrijednosti 4.652.219 kuna od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU 4.135.311 kuna, dok Ured Vlade RH za udruge osigurava 10%, što iznosi 516.907 kuna.
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka 10. lipnja 20113. na mail andreja.vidovic@uzuvrh.hr.
 
 
U slučaju dodatnih pitanja molimo obratite nam se na broj telefona 01/4599-825. 
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors