Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Europski sastanak inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, 4.-5. listopada 2012., Dubrovnik

Europski sastanak inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast održat će se u Dubrovniku 4. i 5. listopada 2012. Sastanak sazivaju organizacije civilnoga društva i Vlada Republike Hrvatske, u suradnji s Uredom Kabineta Vlade Velike Britanije u svojstvu supredsjedatelja Partnerstva za otvorenu vlast, uz potporu projekta Tehničke pomoći organizacijama civilnoga društva (TACSO projekt).

Budući da je snažnije uključivanje organizacija civilnoga društva u sve aktivnosti Partnerstva za otvorenu vlast preduvjet za uspješnu provedbu nacionalnih Akcijskih planova Partnerstva za otvorenu vlast, svrha ovoga sastanka jest omogućiti prostor za raspravu i razmjenu iskustava i dobrih praksi između organizacija civilnoga društva i vlada o napretku u provedbu nacionalnih Akcijskih planova. Predstavnici organizacija civilnoga društva i akademske zajednice moderirati će rasprave na svim sesijama događanja.  
 
Partnerstvo za otvorenu vlast je multilateralna inicijativa čiji cilj je osigurati konkretan angažman vlada u promicanju transparentnosti, snaženju građanstva, suzbijanju korupcije i korištenju novih tehnologija u svrhu jačanja dobrog upravljanja. Inicijativa također ima za cilj graditi transparentnije, inkluzivnije i sudionički usmjerene procese donošenja politika, doprinoseći jačanju suradnje između građana, organizacija civilnoga društva i vlada u gospodarskom rastu i socijalnom razvoju. Do sada su se vlade 55 zemalja obvezale pristupiti inicijativi.
 
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors