Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Seminar „Procjena učinaka propisa“

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira niz seminara o procjeni učinaka propisa, s ciljem podizanja svijest unutar poslovne zajednice, civilnog društva i šire javnosti o području procjene učinaka propisa. Sudionici seminara imat će priliku upoznati se s procjenom učinaka propisa, funkcioniranjem postupka procjene učinaka u praksi te prednostima ovog procesa te saznati kako se uključiti u postupak procjene učinaka propisa, kroz konzultacije i savjetovanje - ključne elemente dobrog zakonodavnog postupka.

Događanja u nekoliko gradova diljem Republike Hrvatske organiziraju se u sklopu twinning projekta Ureda za zakonodavstvo i tvrtke „NI-CO“ iz Sjeverne Irske te Ministarstva pravosuđa Republike Estonije. Predavači na seminaru su stručnjaci iz britanske i estonske državne uprave koji će podijeliti svoja iskustva iz procesa procjene učinaka propisa, kao i predstavnici Ureda za zakonodavstvo koji će predstaviti značajke hrvatskog sustava procjene učinaka propisa.
 
Raspored seminara:
  • Osijek: 21.05.2012. (Županijska komora Osijek, Europske avenije 13)
  • Varaždin: 22.05.2012. (Županijska komora Varaždin, P. Preradovića 17/II.)
  • Rjeka: 23.05.2012. (Županijska komora Rijeka, Bulevar oslobođenja 23)
  • Split: 24.05.2012. (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Matice hrvatske 31).
Sva događanja počinju u 9:30, a prijavnice, s rokovima za prijavu, preuzmite u nastavku:
 
 
Napominjemo kako će se prijave, zbog ograničenih kapaciteta, prihvaćati prema redoslijedu zaprimanja.  
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors