Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Konferencija "Dijalog civilnog društva Hrvatske i Europske unije: Stanje i perspektive"

Ured za udruge u suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva organizira Konferenciju "Dijalog civilnog društva Hrvatske i Europske unije: Stanje i perspektive", koja će se održati u četvrtak, 4. listopada 2007. u Splitu, Hotel President, Starčevićeva 1.

Cilj je ove konferencije potaknuti razmjenu iskustava te bolju suradnju hrvatskih i europskih organizacija civilnoga društva u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

U sklopu konferencije održat će se i dvije radionice o najavljenim inicijativama osnivanja ureda hrvatskih udruga u Bruxellesu, kao i o osnivanju Gospodarskog i socijalnog foruma koji bi uz poslodavce i sindikate trebao okupiti predstavnike ostalih organizacija civilnog društva, ponajprije udruga.

Budući da se dan nakon najavljene konferencije, 5. listopada 2007., u Splitu održava sastanak Zajedničkog odbora civilnoga društva EU i Hrvatske, konferencija Dijalog civilnoga društva Hrvatske i Europske unije: Stanje i perspektive bit će ujedno i prigoda za predstavljanje mišljenja Europskog gospodarskog i socijalnog odbora o napretku Republike Hrvatske na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Očekujemo da će u radu konferencije sudjelovati oko 150 predstavnika organizacija civilnog društva iz Hrvatske i Europske unije. Radni jezici konferencije bit će hrvatski, engleski, uz osiguran simultani prijevod.

Ovdje možete preuzeti Program Konferencije i Prijavni obrazac, uz napomenu da svoje prijave dostavite do 26. rujna u 16 h i to na sljedeću adresu: info@uzuvrh.hr. Za dodatne informacije kontakt osoba je gđa Andreja Smajlović (e-mail: andreja.smajlovic@uzuvrh.hr, tel.: 610 65 00).
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors