Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Seminar u sklopu programa People to People (P2P) pod nazivom: Dobre prakse savjetovanja sa OCD u Hrvatskoj u postupcima donošenja odluka na lokalnoj razini, 19.-20. travnja 2011., Zadar

U Zadru će se 19. i 20. travnja održati seminar u sklopu programa People to People (P2P) pod nazivom „Dobre prakse savjetovanja s organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj u postupcima donošenja odluka na lokalnoj razini“.

Imajući u vidu da proces savjetovanja na nacionalnoj razini  već pokazuje učinkovite rezultate, dok je na lokalnoj razini praksa različita i ne uvijek zadovoljavajuće kvalitete, ovaj seminar prilika je za razmjenu iskustava između predstavnika uprave, posebno na lokalnoj razini, i organizacija koje djeluju na nacionalnoj razini i onih u lokalnim zajednicama, kao i s organizacijama iz zemalja članica EU.
 
Posebno ističemo da će skup otvoriti g Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj te će u uvodnom dijelu o programu People to People govoriti gđa Sophie Aujean ispred Opće uprave za proširenje i gđa Aida Bagić, ispred TACSO Ureda u Hrvatskoj.
 
Pozivaju se organizacije civilnog društva i predstavnici lokalne samouprave da se jave Uredu za udruge na sljedeću adresu elektronske pošte: info@uzuvrh.hr. Napominjemo da troškovi puta i smještaja neće biti pokriveni.
 
Nacrt programa preuzmite ovdje.
 
Kodeks pozitivne prakse Vijeća Europe o kojem će biti riječi dostupan je ovdje.
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors