Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Međunarodna konferencija u povodu obilježavanja tri godine provedbe programa „Europa za građane“ u Hrvatskoj, Opatija 7. i 8. prosinca 2010.

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u Opatiji će se 7. i 8. prosinca održati međunarodna konferencija „Europa za građane: Prve tri godine provedbe programa u Hrvatskoj.“ Konferencija će razmatrati postignuća i primjere dobre prakse provedbe programa Europske unijeEuropa za građane  u Hrvatskoj tijekom razdoblja od tri godine.

„Cilj konferencije je informirati javnost o iznimno uspješnoj apsorpciji sredstava kroz program Europa za građane Europske unije te promicati rezultate i postignuća tih projekata kojima je cilj zbližavati građane država članica Europske unije i zemalja u pristupanju, snaženjem građanskog sudjelovanja, interkulturnog dijaloga, socijalne kohezije i održivog razvoja,“ tumači Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. „Vrijedno je istaknuti da će konferencija također okupiti veliki broj gradova i općina iz Hrvatske, Slovenije i Italije s ciljem unapređenja bliže suradnje i umrežavanja kroz program Europa za građane, a i šire."
 
Konferencija će se održati u opatijskom hotelu „Milenij“, u kojem će se tijekom puna dva dana okupiti više od stotinu sudionika, među kojima će biti visoki dužnosnici niza državnih tijela,  veleposlanstava zemalja Europske unije u Republici Hrvatskoj, čelnici županija, gradova i općina te predstavnici organizacija civilnoga društva i medija.
 
Europa za građane program je kojim  se pruža financijska potpora projektima promicanja tzv. aktivnog europskog građanstva.  Programom koji je za Hrvatsku kao državu u procesu pristupanja Europskoj uniji otvoren od 2007. godine želi se potaknuti aktivnije sudjelovanje građana u izgradnji Europe i omogućiti im rasprave i razmjene mišljenja o procesu europske integracije s ciljem razvoja njihovih vlastitih ideja o europskom okruženju. Namjera je programa dugoročno pridonijeti jačanju tolerancije, poštivanja međusobnih različitosti, solidarnosti i uzajamnog razumijevanja europskih građana.

Program Konferencije možete preuzeti ovdje.
 
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors