Home Government Office for Cooperation with NGOs The Council for the Development of Civil Society Publications Documents EU Programmes Contact English Croatian


Dan mogućnosti kroz EU fondove „HRVATSKA U EUROPI, EUROPA ZA HRVATSKU“, Zagreb, predvorje Muzeja Mimara, 15. travnja 2010.

Ministarstvo financija RH organizira Dan mogućnosti kroz EU fondove „HRVATSKA U EUROPI, EUROPA ZA HRVATSKU“, koji će se održati u predvorju Muzeja Mimara, 15. travnja 2010. godine, od 11.00 do 19.00 sati.

Cilj ovog cjelodnevnog, informativno-edukacijskog događaja je svim zainteresiranima pružiti sveobuhvatnu i stručnu informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa kao i budućih EU fondova, koji će Republici Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju.
 
Svi posjetitelji imat će priliku direktno razgovarati i dobiti željene informacije od stručnjaka iz institucija koje su trenutno akreditirane za korištenje pretpristupnih programa, a koje će imati značajnu ulogu i u budućim fondovima EU. Informiranje će se odvijati putem tematskih info pultova: 
  1. info pult - Civilno društvo
  2. info pult - Prekogranična suradnja i izgradnja poslovne infrastrukture
  3. info pult - Regionalna konkurentnost
  4. info pult - Infrastrukturni projekti (na području prometa te zaštite okoliša – sustav upravljanja otpadnim vodama te gospodarenje otpadom)
  5. info pult - Razvoj ljudskih potencijala
  6. info pult - Poljoprivreda
  7. info pult - Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju EU fondova
 
Posjetitelji će također imati priliku pogledati izložbu fotografiju projekata financiranih kroz dosadašnje pretpristupne programe.
 
Sudjelovanje u natječajima za dodjelu sredstava iz EU pretpristupnih fondova je izazov, posebno za institucije, organizacije i tvrtke koje se po prvi put susreću s tom mogućnosšću. Sudjelovanjem u tom procesu stječu se iskustva,  znanja i vještine, koje će biti od neprocjenjive važnosti pri korištenju, obujmom puno većih, EU fondova koji će biti na raspolaganju Republici Hrvatskoj nakon pristupanja Europskoj uniji. Informacije koje će se moći dobiti u okviru Dana mogućnosti kroz EU fondove zasigurno mogu biti od velike pomoći svima koji namjeravaju postati budući uspješni korisnici EU sredstava.
 
 
Public administration bodies
National foundation
Croatian companies’ donations
EU Tenders
Other donors