Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

IPA prekogranični program Hrvatska-Srbija 2007.-2013. – Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske i Delegacija Europske komisije u suradnji s Ministarstvom financija u Republici Srbiji objavili su Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava na temu promicanje prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije.

Prioriteti natječaja odnose se na promicanje poslovne suradnje, povećanje prekogranične razmjene dobara, razvijanje mobilnosti tržišta rada, razvoj prekograničnih institucija za istraživanje i razvoj te zajedničko gospodarsko planiranje, poticanje razvoja turizma na osnovi prekograničnog regionalnog identiteta i prirodnih i kulturnih dobara prekograničnog područja, zaštita i očuvanje prirodnih dobara prekograničnog područja poduzimanjem zajedničkih mjera i povećanjem javne svijesti, te promicanje dobrosusjedskih prekograničnih odnosa između lokalnih zajednica.
 
Krajnji rok za prijavu je 16.10.2009. (u slučaju osobne isporuke rok dostave je u 16:00 sati po srednjoeuropskom vremenu istoga dana), a smjernice za prijavitelje te prijavne obrasce možete potražiti ovdje. Poziv će detaljnije biti predstavljen i na Informativnim danima, a datum i mjesta (za obje zemlje) održavanja Info-dana objavit će se naknadno na web stranicama Programa.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori