Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Natječaj EACEA-e za potprogram Kultura u kategoriji Potpora europskim platformama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kreativne Europe, potprogram Kultura, u kategoriji Potpora europskim platformama (za prijavu platformi s dvogodišnjim okvirnim partnerskim sporazumom).

Platforme su konzorciji kulturnih i kreativnih organizacija koje predstavljaju europske stvaraoce i umjetnike, a posebno mlade talente putem izvorno europskog programa. Organizacije se udružuju u platformu kako bi istaknule zajedničku umjetničku viziju u skladu s ciljevima programa Kreativna Europa. Članovi i prijavitelji europske platforme mogu biti sve organizacije (pravne osobe) kulturnog i kreativnog sektora koje se nalaze u jednoj od 28 država članica EU te prekomorskih zemalja i teritorija EU. Pod posebnim je uvjetima sudjelovanje otvoreno i za države članice Europskog gospodarskog prostora (Norveška, Lihtenštajn), Švicarsku konfederaciju, države pristupnice, kandidatkinje (Island, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Turska) i potencijalne kandidatkinje (Albanija, Bosna i Hercegovina i Kosovo) te države članice Europske politike susjedstva .
 
Platforme podrazumijevaju instituciju u ulozi vodećeg partnera i najmanje 10 partnerskih organizacija iz 10 različitih država članica programa. Natječaj podrazumijeva potpisivanje dvogodišnjeg partnerskog sporazuma s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu, a najviša godišnja potpora iznosi 500.000,00 eura, što predstavlja najviše 80% godišnjeg dozvoljenog proračuna.
 
Rok za prijavu je 25. veljače 2015. (do 12 sati).
 
Detaljne informacije o ovom natječaju, te prijavnicu i vodič za korisnike možete naći na službenim stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu.
 
Za sva pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu Kultura možete kontaktirati Ministarstvo kulture, Desk Kreativne Europe.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori