Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Natječaj u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sklopu Programa Obzor koordiniran s Brazilom

U sklopu Programa Obzor otvoren je natječaj u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija koji je koordiniran s Brazilom, a uključuje tri teme, odnosno tri natječaja objavljena unutar njega.

Obzor 2020. (Horizon 2020) novi je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine koji objedinjuje aktivnosti Sedmog okvirnog programa (FP7), inovacijske aspekte Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i EU doprinos Europskom institutu za inovacije i tehnologiju (EIT).

Obzor 2020. će doprinijeti ostvarivanju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnologijski razvoj i inovacije, Europa 2020. i Unija inovacija (Innovation Union) te izgradnji Europskog istraživačkog prostora (European Research Area).
 
Područja natječaja su: cloud computing, uključujući sigurnosne aspekte, računalstvo visokih performansi (High Performance Computing HPC), eksperimentalne platforme
 
Natječaj je otvoren do 21. travnja 2015.
 
Detaljnije informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori