Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Trajni godišnji poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u studijskim posjetama u sklopu programa People to People (P2P) za 2011.

Europska komisija pripremila je okvirni plan provedbe aktivnosti u sklopu programa Ljudi ljudima za studijska putovanja u 2011. Ovim pozivamo organizacije civilnog društva da se što više uključuju u aktivnosti u okviru navedenog Programa. Informacije o svakom pojedinom posjetu objavljujemo na stranicama Ureda uključujući poziv za iskaz interesa i Upute za sudionike. Za organizaciju studijskog posjeta odgovorni su prvenstveno Europska komisija (Bruxelles), Delegacija Europske unije, te TACSO tim u Hrvatskoj i Ured za udruge VRH.

Svrha programa je jačanje uloge organizacija civilnoga društva u sudioničkoj demokraciji poticanjem aktivnog djelovanja civilnog društva na nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini. Program je usmjeren na poticanje i jačanje dijaloga civilnog društva te se sastoji od grupnih studijskih posjeta Bruxellesu u organizaciji Opće uprave za proširenje u okviru instrumenta TAIEX, odnosno srodnih tematskih studijskih programa u zemljama sudionicama. Program je namijenjen ponajprije organizacijama civilnoga društva koje se bave temama vezanima uz pravnu stečevinu EU (acquis), ali također i zakladama, sindikatima, udrugama poslodavaca, predstavnicima akademske zajednice na svim razinama, kao i predstavnicima pravnih osoba osnovanima od vjerskih zajednica.

Teme unutar programa „P2P“ određuje Glavna uprava za proširenje, u skladu s političkim, pravnim i društvenim prioritetima utvrđenima u odnosu na ciljanu regiju i zemlju. Odabir sudionika provodi Europska komisija uz potporu Delegacije EU u svakoj zemlji korisnici te ostalih institucija koje se bave područjem razvoja civilnog društva na nacionalnoj i europskoj razini.

Okvirni program aktivnosti za godinu 2011. možete preuzeti ovdje, a o pokrivanju troškova sudjelovanja u studijskim posjetama pročitajte u Uputama za sudionike i sudionice.

Pozivamo vas, ukoliko vas određena tema iz okvirog plana aktivnosti za 2011. posebno zanima, da na adresu internetske pošte p2p.hr@tacso.org pošaljete iskaz interesa za sudjelovanje, i biti ćete obavješteni o daljnjim koracima i dodatnoj dokumentaciji koju je potrebno dostaviti za potrebe sudjelovanja u postupku odabira sudionika studijskih posjeta.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori