Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Natječaji za projekte suradnje bratimljenih gradova/općina unutar programa Europa za građane

Posljednji ovogodišnji rok za podnošenje prijedloga za jednogodišnje ili dvogodišnje projekte umrežavanja bratimljenih gradova unutar programa Europa za građane ističe 30. rujna 2010. predlagati se mogu projekti koji se temelje na povezivanju niza međusobno bratimljenih gradova ili onih koji će to tek postati, čime se stvara preduvjet za potencijalno umrežavanje općina/gradova. Ovaj vid multilateralne suradnje omogućava razvoj i jačanje same strateške dimenzije povezivanja gradova bratimljenjem.

Program stoga podupire sastanke građana te tematske konferencije i radionice, koje uključuju gradove iz najmanje 4 zemlje sudionice u Programu, od kojih je najmanje jedna zemlja članica EU. Najmanje dva grada moraju biti povezana sporazumom o bratimljenju ili takav vid suradnje imati u pripremi.  Takva bi događanja trebala biti pokretač umrežavanja i trebala bi ohrabrivati razvoj dugotrajnih suradnji pobratimljenih gradova. Uz to, komunikacijski alati proizvedeni tijekom takvih događanja radi promicanja strukturiranog i održivog tematskog umrežavanja mogu također biti financirani. Iznos potpore koja se može zatražiti putem ovog natječaja kreće se u rasponu od 10.000,00-150.000,00 EUR. Više informacija o ovome natječaju potražite na internetskim stranicama Kontakt točke za program Europa za građane, a prijavne obrasce preuzmite ovdje.
 
1. rujna 2010. također ističe rok za podnošenje projektnih prijedloga za projekte sastanaka bratimljenih gradova, kojima se nastoji okupiti građane i skupine građana bratimljenih gradova, koristeći partnerstva (postojeća ili planirana) među općinama/gradovima za razvoj snažnog, neformalnog i osobnog odnosa među građanima. Više o ovom natječaju pročitajte na internetskim stranicama Kontakt točke za program Europa za građane, a prijavne obrasce preuzmite ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori