Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Natječaj Schueler Helfen Leben-a za projekte mladih

Otvoren najtječaj za projekte mladih u Jugoistočnoj Europi - Schueler Helfen Leben
 
Schueler Helfen Leben je dobrotvorna organizacija koja podupire projekte mladih u Jugoistočnoj Europi, koji za cilj imaju izgradnju mira i demokracije u regiji. Ova organizacija već je donirala više od 15 milijuna eura i financirala više od stotinu projekata u Albaniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Makedoniji, Srbiji i na Kosovu. Sama ideja prikupljanja novca za projekte vrlo je originalna: od 1998. godine, SHL poziva njemačke učenike na sudjelovanje u projektu ''Social day'' – taj dan učenici ne odlaze u školu, već rade, a svoju dnevnu zaradu doniraju SHL-u. Ove godine, SHL će donirati dio ovako prikupljenog novca onim neprofitnim organizacijama koje samostalno mogu provesti projekt vezan za poboljšanje statusa djece i mladih. Prednost će imati projekti koji imaju interkulturalni pristup i koji jačaju lokalnu zajednicu, a osobito oni koji su vezani za ruralna područja.
 
Rok za dostavu ponuda (kraća verzija) je 14. siječnja 2008. U slučaju prihvaćanja prve ponude bit ćete obaviješteni početkom veljače. Rok za dostavu druge ponude je sljedećih mjesec dana, a o detaljima ćete također biti pravovremeno obaviješteni.
 
Više informacija ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori