Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Svjetska banka - Program malih potpora 2007

Svjetska banka je objavila Program malih potpora za 2007. godinu u Hrvatskoj. Ukupan iznos sredstava za male potpore ove godine je 35.000 USD, dok će iznos dodijeljenih malih potpora biti u rasponu od 3.000 USD do 5.000 USD.
 
Opći cilj ovog programa je učiniti razvoj nepristranijim i obuhvatnijim, osnaživanjem građana radi prihvaćanja i preuzimanja veće inicijative u razvojnim procesima.
 
Program malih potpora podupire aktivnosti čiji je primarni cilj građanski angažman u potporu aktivnostima koje osnažuju građane i omogućuju im preuzeti inicijative kroz koje mogu poboljšati krajnji ishod razvoja i utjecati na njega. Tim se aktivnostima jačaju mehanizmi za uključivanje, odgovornost i sudjelovanje. Aktivnostima se jačaju i partnerstva s javnim sektorom, drugim organizacijama civilnoga društva i privatnim sektorom. Program malih potpora, pokrenut 1983. godine, nastavlja promicati dijalog i širenje informacija o razvoju u forumima izvan redovitih aktivnosti Svjetske banke.
Programom se također želi poduprijeti širenje informacija onavedenim temama, kao i o mogućnostima za poduzetništvo, razvoju vještina koje mogu osnažiti siromašne i marginalizirane skupine, te o utjecaju što ga civilno društvo i privatni sektor mogu imati na odluke koje donose središnje i lokalne vlasti.
 
Rok za podnošenje prijava je 16. ožujka 2007. godine.
 
Više o programu na stranicama Svjetske banke.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori