Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala tri nova natječaja

Nacionalna zaklada je raspisala dva natječaja za dodjelu godišnjih nagrada i jedan pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje. Raspisan je natječaj za nagradu za razvoj volonterstva djece i mladih te natječaj za nagradu za društvene inovacije te pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj. Rok prijave na natječaje je 11. listopada 2012.

 
I./ NATJEČAJI ZA DODJELU NAGRADA
 
NAGRADA "OTISAK SRCA" - ZA RAZVOJ VOLONTERSTVA DJECE I MLADIH
Natječaj je otvoren za sve osnovne škole za prijavu učeničkih prijedloga volonterskih inicijativa (akcija) u lokalnoj zajednici kao i za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj za prijavu inovativnih modela motiviranja i uključivanja učenica i učenika za volonterski rad u školi i/ili lokalnoj zajednici. Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada za osnovne škole i do 5 za srednje škole, a svaka nagrada uključuje novčani dio od 10.000,00 kuna za provedbu nagrađene inicijative ili modela volontiranja te plaketu "Otisak srca".
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/103/subcategory/257.
 
NAGRADA ZA DRUŠTVENE INOVACIJE
Nagrade se dodjeljuju inovativnim prijedlozima rješavanja društvenih problema u Republici Hrvatskoj koji uključuju i osnovni prikaz modela provedbe predložene društvene inovacije. Na natječaj se mogu prijaviti udruge i zaklade koje djeluju u Republici Hrvatskoj, a koje su registrirane prije 1. siječnja 2012. godine.  Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada, a svaka nagrada uključuje i novčani dio od 7.500,00 kuna te plaketu "Društvena inovacija".
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/103/subcategory/257 .
 
II./ POZIVNI NATJEČAJ ZA USPOSTAVU RAZVOJNE SURADNJE
 
CENTRI ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ U REPUBLICI HRVATSKOJ
Pozivni natječaj za uspostavljanje razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj otvoren je isključivo za udruge koje su u proteklih pet godina ostvarile financijsku podršku Nacionalne zaklade te kroz razne oblike vrednovanja koje je provela Nacionalna zaklada dokazale kvalitetu i profiliranost svog djelovanja kroz institucionalni, organizacijski i programski razvoj, visoku razinu umreženosti u svom području djelovanja i/ili uključivanja volontera i građana/građanki u svoje djelovanje, stručnost kroz provedena istraživanja te kvalitetne modele prijenosa znanja u Republici Hrvatskoj i kroz međunarodnu razvoju pomoć. Do 7 sporazuma o razvojnoj suradnji može biti potpisano s centrima znanja.
 
Rok za prijavu: do 11. listopada 2012. godine
Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/104/subcategory/311 .
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori