Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Objavljen natječaj Zaklade Anna Lindh za 2010.

Zaklada Anna Lindh je objavila natječaj za potpore u 2010. na temu „Gradovi, migranti i raznolikost“.

Svrha projekta je promoviranje socijalne i kulturne raznolikosti nasljeđa migranata, posebno u urbanim sredinama, potpora transnacionalnim aktivnostima civilnog društva radi povezivanja i međukulturnog dijaloga na području Euro-Mediterana, kao i jačanje uloge migranata u razvojnim procesima. Projektom se također namjerava poticati međukulturne pristupe, kao i raznolikosti radi prevencije stereotipa i ksenofobije te provedbu inovativnih aktivnosti u području razvijanja kulture mira i suživota.

Ukupan iznos raspoloživ u okviru ovog natječaja je 500.000 Eura, a sredstva dostupna po pojedinom projektu iznose od 10.000 do 20.000 Eura, uz napomenu da je tražena potpora za zemlje EU maksimalno 60%, dok je za prijavitelje iz zemalja Mediterana 70% ukupnih troškova projekta.
 
Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 1. studenoga 2010. Za prijavu na ovaj natječaj također je potrebno pristupiti članstvu nacionalne mreže (Hrvatska mreža za suradnju na Euro-Mediteranu) do 20. rujna 2010.

Više informacija kao i Upute za prijavitelje možete pronaći ovdje.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori