Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Ured za udruge domaćin studijskog posjeta delegacije Bosne i Hercegovine

U sklopu projekta „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za sudjelovanje u civilnom dijalogu u Bosni i Hercegovini“, Ured za udruge ugostio je od 15. do 18. veljače 2010. delegaciju Bosne i Hercegovine s ciljem upoznavanja s ukupnim pravnim i institucionalnim okvirom za djelovanje i razvoj organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Opći cilj ovoga projekta jest uključiti organizacije civilnoga društva Bosne i Hercegovine u civilni dijalog na svim razinama vlasti, kroz snaženje civilnoga sektora u sveukupnim reformskim procesima. Uključenost Ureda u ovaj projekt sukladan je ciljevima regionalne suradnje i razmjene iskustava s ostalim zemljama Jugoistočne Europe na području provođenja reformi i priprema za članstvo u Europskoj uniji.
U sastavu delegacije bili su visoko pozicionirani predstavnici državnih institucija iz Entiteta Republike Srpske, Entiteta Federacije BiH, Brčko distrikta te Vijeća ministara BiH.
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori