Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Europska komisija objavila natječaj iz regionalnog programa IPA - "Program društveno-gospodarskog partnerstva"

Europska komisija objavila je natječaj u sklopu instrumenta pretpristupne pomoći IPA za dostavljanje projektnih prijedloga partnerstva na području Zapadnog Balkana i Turske.

Posebni je cilj ovog natječaja razviti snažna regionalna partnerstva među organizacijama civilnog društva koje se bave društveno-gospodarskim pitanjima u regiji s partnerskim organizacijama iz Europske unije te tijelima javne vlasti, kao i poboljšati transparentnost i odgovornost u radu organizacija civilnog društva.
 
Ukupna indikativna vrijednost natječaja je 5 milijuna Eura.
 
Rok za dostavu prijedloga projekata je 6. svibnja 2010.
 
Upute za prijavitelje možete pronaći ovdje.
 
Ujedno se svi zainteresirani pozivaju da se za dodatna pitanja obrate pismeno putem sljedeće e mail adrese: henk.visser@ec.europa.eu.

Također, za ostale informacije o ovom natječaju možete kontaktirati projektni tim tehničke pomoći za organizacije civilnog društva – TACSO koji se provodi u osam zemalja korisnica IPA programa (Zapadni Balkan i Turska) u kojima se nalaze i lokalni uredi. Tekst natječaja te adrese lokalnih ureda dostupni su ovdje.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori