Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Info dan o programu Europa za građane, 29. siječnja 2010., Varaždin

 

Info dan i radionica o programu Europa za građane, održati će se 29. siječnja 2010. u Varaždinu, u organizaciji Razvojne Agencije Sjever - DAN d.o.o., u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske je kao nositelju provedbe programa Zajednice Europa za građane u Republici Hrvatskoj, a u skladu s novom strukturom provedbe Programa na europskoj razini, od strane Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike pri Općoj upravi Europske komisije za obrazovanje i kulturu dodijeljen status Kontakt točke za program Europa za građane.
 
Na poziv Razvojne Agencije Sjever - DAN d.o.o., a u sklopu promidžbenih aktivnosti koje Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske provodi u svojstvu Kontakt točke, 29. siječnja 2010. održat će se u Varaždinu, Zagrebačka 89(zgrada Tehnološkog parka – Konferencijska dvorana, 4. kat), Info dan o programu Europa za građane, s početkom u 10 sati. Program događanja možete preuzeti ovdje.
 
Kontakt točka za program Europa za građane oformljena je s ciljem postizanja što bolje informiranosti potencijalnih korisnika – svih vrsta neprofitnih organizacija: organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave (gradova, općina i županija), obrazovnih i istraživačkih institucija, sindikata, i slično – o svim aspektima sudjelovanja u Programu, čime se nastoji povećati njihovu sposobnost apsorpcije raspoloživih sredstava.
 
Info dan sastojat će se od općenitog predstavljanja programa Europa za građane, njegovih ciljeva, aktivnosti odnosno mogućnosti ostvarenja financijskih potpora te rokova za podnošenje projektnih prijedloga. Zatim će uslijediti predstavljanje primjera dobre prakse – projekata kojima je unutar programa dodijeljena financijska potpora, te će se na radioničkom dijelu Info dana sudionicima ponuditi opći pregled prijavnih obrazaca za pojedine natječaje unutar Programa. Info dan završit će individualnim konzultacijama koje su namijenjene sudionicima – potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji bi željeli zatražiti savjet o svojoj projektnoj ideji, dobiti detaljniju uputu oko ispunjavanja prijavnih obrazaca ili izračuna iznosa projekta, ili pak tehničku podršku oko podnošenja projektnog prijedloga bilo koje vrste.
 
Molimo vas da sudjelovanje potvrdite na tel. 042/213-700 ili na adresu elektronske pošte marin.sipek@dan.hr najkasnije do 27. siječnja 2009. godine.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori