Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Regionalni pilot trening na temu EU financiranja, Istanbul, 2. -3. veljače 2010.

U sklopu projekta  “Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva” (TACSO), koji se provodi u osam IPA zemalja a čiji provoditelj je SIPU International iz Švedske, organizira se Regionalni pilot trening na temu EU financiranja.

Sveukupni ciljevi projekta TACSO su jačanje civilnog društva unutar sudioničke demokracije, poticanje okoline i kulture koja potpomaže civilno društvo kao i jačanje sveukupnih kapaciteta i odgovornosti organizacija civilnog društva u zemljama korisnicama IPA programa (zapadni Balkan i Turska), u cilju garancije kvalitete usluga koju pružaju organizacije civilnog društva i održivosti njihove uloge u demokratskom procesu. Važna komponenta projekta je razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva, te se sukladno tome organizira Regionalni pilot trening na temu „EU financiranje“, koji se ima održati u Istanbulu, Turska, od 2. do 3. veljače 2010.
 
Cilj treninga je povećati kapacitete i vještine sudionika iz organizacija civilnog društva u području prikupljanja sredstava, s posebnim naglaskom na sredstva iz EU fondova. Trening će potaknuti i motivirati organizacije civilnog društva da prodube svoja znanja i vještine u području prikupljanje sredstava. Fokus regionalnog pilot treninga će biti (1) kako razviti sveobuhvatnu strategiju prikupljanja sredstava, i (2) kako uspješno aplicirati za dostupna EU sredstva.
 
Zainteresirane predstavnike/ice organizacija civilnog društva molimo da najkasnije do 14. siječnja 2010. pošalju:
na e-mail adresu: info.hr@tacso.org.
 
Puni tekst natječaja za ovaj trening sa svim dodatnim informacijama možete pronaći ovdje.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori