Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

JAVNO PREDSTAVLJANJE PROJEKATA FINANCIRANIH IZ PROGRAMA EUROPA ZA GRAĐANE, Zagreb, EU Info Centar, Trg žrtava fašizma 6, 14. prosinca 2009.

Ured za udruge u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija organizira javno predstavljanje projekata financiranih u sklopu programa Europa za građane, koje će se održati 14. prosinca o.g. s početkom u 10 sati u EU Info Centru, Zagreb, Trg žrtava fašizma 6.

Republika Hrvatska sudjeluje u programu Europa za građane od studenoga 2007. Riječ je o programu Zajednice kojim se financijski potpomažu aktivnosti kojima je cilj promicati aktivno europsko građanstvo, graditi europski identitet, osvještavati o važnosti i dobrobiti ujedinjenja Europe, promišljajući prošlost u svrhu izgradnje zajedničke budućnosti. U svim državama korisnicama ovog programa postoje Kontakt točke za program Europa za građane, a u Republici Hrvatskoj tu ulogu ima Ured za udruge.
 
Tijekom 2009. godine hrvatski gradovi, općine i organizacije civilnog društva aktivno su sudjelovali u provođenju različitih aktivnosti u okviru programa Europa za građane, a Grad Rijeka je dobitnik nagrade pod nazivom Golden Star za 2009. godinu za najbolji projekt programa Europa za građane u ovoj godini.
 
S obzirom na ograničeni broj mjesta u EU Info Centru molimo Vas da popunjenu prijavnicu pošaljete na adresu elektroničke pošte Ureda za udruge: europazagradjane@uzuvrh.hr zaključno do 11. prosinca 2009.
 
 
 

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori