Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održan Okrugli stol "Izazovi razvoja volonterstva u Republici Hrvatskoj"

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i Hrvatske mreže volonterskih centara 30. studenoga 2009. godine, u prostorijama Hrvatskog sabora održan je okrugli stol pod nazivom "Izazovi razvoja volonterstva u Republici Hrvatskoj".

Na Okruglom stolu raspravljalo se o glavnim postignućima i aktualnim izazovima razvoja volonterstva, prije svega u pogledu uspostavljanja volonterske infrastrukture, sustavnog usklađivanja propisa koji dijelom obuhvaćaju volonterstvo, jačanja suradnje svih sudionika navedenih u Zakonu i Nacionalnoj strategiji stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, razvijanja sustava vrednovanja volonterskog rada te doprinosa volonterstva u ublažavanju nezaposlenosti u vrijeme ekonomske krize.
 
Sudionike okruglog stola, između ostalih, pozdravili su i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, g. Tomislav Ivić, te potpredsjednik Hrvatskog sabora, g. Ivan Jarnjak. U nastavku možete preuzeti prezentacije s događanja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori