Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Gradu Rijeci nagrada Europske komisije „Zlatna zvijezda 2009.“ za projekt "Emigracija – jučer i danas"

 

U sklopu programa Europa za građane, unutar promotivnih aktivnosti Programa koje organizira Opća uprava Europske komisije za obrazovanje i kulturu, u prosincu će se u Bruxellesu održati dodjela nagrada Zlatne zvijezde 2009. (eng. Golden Stars Awards  2009) najbolje ocijenjenim projektima ostvarenima unutar programa Europa za građane kojima je tijekom 2009. dodijeljena financijska potpora.
 
Po prvi puta od sudjelovanja Republike Hrvatske u programu Europa za građane jedan od najbolje ocijenjenih projekata jest projekt prijavitelja iz Republike Hrvatske: među nagrađenima je projekt "Emigracija - jučer i danas" Grada Rijeke, za koji je Grad Rijeka ostvario potporu u sklopu natječaja za projekte bratimljenja gradova.

Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo i Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke u suradnji sa Ustanovom Dom mladih Rijeka i Muzejom grada proveli su projekt "Emigracija-jučer i danas". Projekt je u razdoblju od 11. do 15. svibnja 2009. godine okupio 15 inozemnih i 15 domaćih sudionika, srednjoškolaca-debatanata i njihovih mentora. Sudionici su dolazili dolaze iz prijateljskih gradova Ljubljane i Bourgasa (Bugarska), a program se održao u Rijeci i dvorcu Stara Sušica (Gorski kotar). Osim debatnog turnira na temu migracije u Europi, za sudionike su organizirana tematska predavanja,  team-building igre, zabavni program, prijem i program u Gradskoj vijećnici, posjet Muzeju grada i izložbi "Merika". 
 

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori