Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održana Info radionica – IPA 2008

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, 15. rujna 2009.u Zagrebu je održano predstavljanje triju natječaja u sklopu programa IPA 2008 'Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za praćenje provedbe pravne stečevine EU'.

U sklopu navedenog programa IPA 2008 raspisana su tri natječaja vrijedna preko 24 milijuna kuna, a putem kojih će se financirati projekti i programi udruga odnosno organizacija civilnog društva koje prate provedbu pravne stečevine EU u područjima suzbijanja diskriminacije, borbe protiv korupcije i jačanja transparentnosti javne uprave, te održivog razvoja i zaštite okoliša.
 
O ulozi organizacija civilnog društva u Republici Hrvatskoj, kao iznimno važnog subjekta u procesu provođenja niza reformi koje Hrvatska provodi u kontekstu pristupanja EU, na predstavljanju su govorili privremeni otpravnik poslova Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj g. David Hudson, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije gđa Marija Tufekčić te predstojnik Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, dr.sc. Igor Vidačak.
 
Nakon javnog predstavljanja održana je i informativna radionica za potencijalne podnositelje projektnih prijedloga, u sklopu koje su prisutnima podrobnije pojašnjeni zahtjevi koji se tiču ukupne natječajne dokumentacije. U narednom razdoblju, Ured za udruge će ove informativne radionice također održati i u Rijeci, Osijeku i Splitu.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje.

 

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori