Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Otvoren poziv za dostavljanje projektnih prijedloga iz programa Europska inicijativa za demokraciju i ljudska prava

U ponedjeljak, 6. srpnja 2009. u Informacijskom Centru EU-a u Zagrebu, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Vincent Degert i predstojnik Ureda za udruge Vlade RH, dr.sc. Igor Vidačak, služeno su objavili otvaranje natječaja za financiranje projekata u sklopu programa Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (European Instrument for Democracy and Human Rights - EIDHR) 2008, ukupne vrijednosti od 1.164.000,00 EURA (oko 8,5 milijuna kuna).

Nakon službene objave otvaranja natječaja održana je radionica na temu pripreme projektnih prijedloga u sklopu navedenog programa. Ciljevi EIDHR programa doprinose razvoju i jačanju demokracije i vladavine prava te poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a navedena radionica namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva koje pokrivaju područje demokratizacije i ljudskih prava s posebnim osvrtom na djelovanje u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj. 

Šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Vincent Degert istaknuo je pritom kako su poštivanje ljudskih prava, demokracije, vladavine prava temeljne vrednote Europske Unije. Kako bi došlo do daljnjeg napretka u tim područjima potrebno je aktivno djelovanje, ne samo usmena podrška te se stoga nadam da će se na natječaj javiti što više kvalitetnih projekata – dodao je Vincent Degert.

Radionicu je vodila gđa Sandra Benčić, članica Savjeta za razvoj civilnog društva te trenerica i konzultantica za neprofitni sektor. Pored radionice u Zagrebu, Delegacija Europske komisije u RH i Ured za udruge Vlade RH organiziraju još 7 srodnih radionica u Vukovaru (08/07), Osijeku (09/07), Požegi (10/07), Gospiću (14/07), Zadru (15/07), Sisku (16/07) i Karlovcu (17/07). Cilj je organizatora upoznati potencijalne podnositelje projektnih prijedloga s uvjetima i zahtjevima natječaja, pojedinostima iz natječajne dokumentacije, te upoznati s načinom prijave u bazu podataka PADOR.



Detalje natječaja potražite ovdje.

Prezentacija s radionice

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori