Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Radionica za pripremu projektnih prijedloga u sklopu natječaja: Europski instrument za demokratizaciju i ljudska prava (EIDHR) 2009

Ured za udruge, u suradnji s Delegacijom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, organizira niz regionalnih radionica pod nazivom „Proces pripreme i prijave prijedloga projekata za natječaj Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR)“, u kontekstu Centraliziranog sustava provedbe programa i projekata financiranih od strane Europske unije. Ciljevi EIDHR programa doprinose razvoju i konsolidaciji demokracije i vladavine prava te poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a navedena radionica namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva koje pokrivaju područje demokratizacije i ljudskih prava s posebnim osvrtom na djelovanje u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj.  

U narednom razdoblju predviđeno je organiziranje niza regionalnih radionica (dokument u prilogu), a prva radionica održat će se 06. srpnja 2009. u Zagrebu u EU Info Centru, Trg žrtava fašizma 6, s početkom u 9 sati. Cilj organizatora je upoznati potencijalne prijavitelje s uvjetima i natječajnom dokumentacijom za EIDHR, informirati o zahtjevima pri pisanju projektnog prijedloga, te upoznati s načinom prijave u bazu podataka PADOR.
 
Radionicu će voditi gđa Sandra Benčić, članica Savjeta za razvoj civilnog društva te trenerica i konzultantica za neprofitni sektor dok će se u uvodnom dijelu sudionicima obratiti organizatori: g. Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, te dr. sc. Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge.
 
Raspored regionalnih radionica
  
o          Zagreb, 6. srpnja 2009., Informacijski centar Europske Unije, Trg žrtava fašizma 6
 
o          Vukovar, 8. srpnja 2009., Hotel Lav, J.J. Strossmayera 18
 
o          Osijek, 9. srpnja 2009., Hotel Osijek, Šamačka 4
 
o          Požega, 10. srpnja 2009., HGK Županijska komora Požega, Vukovarska 6 (nastavak ulice Pod gradom)
 
o          Gospić, 14. srpnja 2009., Kulturni Informativni Centar (KIC), Budačka 12
 
o          Zadar, 15. srpnja 2009., Zadarska županija, Božidara Petranovića 8
 
o          Sisak, 16. srpnja 2009., Simora, Razvojna agencija Sisačko-moslvačke županije, Stjepana i Antuna Radića 8/a
 
o          Karlovac, 17. srpnja 2009., Centar za mlade u Grabriku, Maksimilijana Vrhovca 13
 
 
Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

Prezentacija s radionice

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori