Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Usvojeno Izvješće o dodijeljenim financijskim potporama

Na sjednici održanoj 19. lipnja 2009., Vlada Republike Hrvatske usvojila je Izvješće o dodijeljenim financijskim potporama za projekte i programe organizacija civilnoga društva u 2008. godini, s preporukama za unaprjeđenje sustava dodjele financijskih potpora projektima i programima organizacija civilnoga društva. U svrhu izrade sveobuhvatnog izvješća o dodijeljenim financijskim potporama organizacijama civilnog društva u 2008. godini, Ured za udruge i ove godine zatražio je i prikupio izvješća o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva iz državnog, županijskih i gradskih proračuna, a po prvi puta su navedena izvješća zatražena i prikupljena i s razine općina.

Na osnovu dostavljenih podataka svih davatelja financijskih potpora, iz državnog proračuna, dijela prihoda od igara na sreću, sredstva iz naknada onečišćivača okoliša te iz sredstava proračunske zalihe u 2008. godini programima i projektima organizacija civilnog društva dodijeljeno je u obliku financijskih i nefinancijskih potpora ukupno 624.170.075,33 kuna. Na osnovu dostavljenih podataka, utvrđeno je da je iz županijskih proračuna programima i projektima organizacija civilnoga društva dodijeljeno 397.884.853,34 kune, iz gradskih proračuna 504.381.000,39 kuna, a iz općinskih proračuna 231.481.326,48 kuna. U nastavku možete preuzeti cjelovito Izvješće, a Ured za udruge priprema i tiskanu publikaciju usvojenog Izvješća, s dodatnim analizama, primjerima dobre prakse i detaljnim prikazom svih financiranih projekata i programa na nacionalnoj razini.
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori