Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Proces pripreme i prijave prijedloga projekata za natječaj Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR)

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Delegacijom Europske komisije, organizira regionalne radionice Proces pripreme i prijave prijedloga projekata za natječaj Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR). Opći ciljevi ovog instrumenta doprinijet će razvoju i jačanju demokracije i vladavine prava te poštivanju svih ljudskih prava i temeljnih sloboda u okviru politike Zajednice o razvojnoj suradnji i ekonomskoj, financijskoj i tehničkoj pomoći trećim zemljama, u skladu s vanjskom politikom Europske unije u cjelini.

Napominjemo da je došlo do promjene termina radionice u Zagrebu, te će umjesto u 10 započeti u 9 sati, 6. srpnja 2009., u Informacijskom centru Europske unije, Trg žrtava fašizma 6. Također je predviđeno da će na radionici u Zagrebu nazočiti i Šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, g Vincent Degert  koji će uz g Igora Vidačaka, predstojnika Ureda za udruge VRH održati pozdravni govor.

Ostale radionice održat će se u sljedećim gradovima: Vukovaru, Osijeku, Požegi, Gospiću, Zadru, Sisku i Karlovcu, a detaljan raspored i plan rada, kao i prijavni obrazac, možete preuzeti u nastavku.

Prezentacija s radionice

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori