Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Predstavnici organizacija civilnoga društva u savjetodavnim tijelima

U sklopu provedbe programa Europa za građane te na temelju prijedloga Savjeta za razvoj civilnog društva, Ured za udruge prikupio je podatke o predstavnicima organizacija civilnoga društva u stalnim savjetodavnim i stručnim radnim tijelima Vlade RH, Hrvatskog sabora, Vladinih ureda, ministarstava te državno-upravnih organizacija u Republici Hrvatskoj. Ti su podaci pretočeni u pretraživu internetsku bazu podataka koja se nalazi na internetskoj stranici Ureda za udruge.

Navedenu bazu možete pretraživati prema kategorijama državne institucije, savjetodavnog tijela te člana, a osim ovih podataka, za svako savjetodavno tijelo postoje podaci i o načinu biranja članova, godini osnivanja, trajanju mandata, osnivačkim dokumentima te temeljnim zadaćama tijela. 
 
Javnost podataka o predstavnicima vrlo širokog spektra organiziranog civilnog društva u stručnim i savjetodavnim tijelima državnih institucija doprinos je većoj transparentnosti rada istih tijela te boljem sagledavanju različitih dostupnih mehanizama za sudjelovanje predstavnika organiziranog civilnog društva u procesima odlučivanja u Republici Hrvatskoj.
 
Napominjemo da je baza podataka podložna stalnim promjenama i dopunama te ujedno pozivamo sve predstavnike organizacija civilnog društva da svoje prijedloge dopuna i poboljšanja baze dostave na e-mail adresu: info@uzuvrh.hr
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori