Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Kongres „Organizacije civilnog društva nude izazov tijelima javne vlasti“, 16.-18. travnja 2009., Ljubljana

Međunarodni Europski pokret i Europski pokret Slovenija u suradnji s Europskom komisijom i gradom Ljubljana, te uz podršku Narodne skupštine Slovenije i Vlade Republike Slovenije organiziraju Kongres o ulozi organizacija civilnog društva (OCD) u integracijskom procesu u državama kandidatkinjama i državama potencijalnim kandidatkinjama za članstvo u EU pod nazivom „Organizacije civilnog društva nude izazov tijelima javne vlasti“. Cilj kongresa je razvoj „Povelje političkih izazova organizacija civilnog društva“ s preporukama koje se odnose na javne vlasti u državama pristupnicama EU o tome kako jačati civilno društvo u regiji.

Osim plenarnih sjednica, Kongres će ponuditi i niz paralelnih radionica, koje će obratiti više pažnje na tri konferencije o civilnom društvu koje su održane tijekom 2008. godine u Bruxellesu, Ljubljani i Zadru. Program događanja, sadržaj navedenih radionica, kao i druge popratne materijale možete preuzeti u nastavku, a sve ostale informacije potražite ovdje.

Program

Kontekst

Sadržaj radionica

Ljubljanska deklaracija

Smjernice za provedbu Ljubljanske deklaracije

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori