Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Imenovani članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora za razdoblje 2015.-2020.

Vlada Republike Hrvatske je na 238. sjednici održanoj 23.srpnja 2015. imenovala je članove Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) iz Republike Hrvatske za novo mandatno razdoblje od 2015. do 2020. godine.

EGSO je savjetodavno tijelo Europske unije, osnovano još Rimskim ugovorom kojim je 1958. uspostavljena Europska ekonomska zajednica (EEZ). Na europskoj razini zastupa interese različitih gospodarskih i socijalnih interesnih skupina i smatra se mostom između institucija EU-a i civilnog društva.

Na prijedlog Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, imenovani su Lidija Pavić-Rogošić, Marina Škrabalo i Toni Vidan za predstavnike udruga i u novom sazivu EGSO-a. Ured za udruge je prijedlog dostavio slijedom rasprave na sjednici Savjeta za razvoj civilnoga društva gdje je iskazana podrška produljenju mandata postojećim članovima iz reda organizacija civilnog društva koji su izabrani 2013. godine temeljem Javnog poziva za odabir članova EGSO-a iz reda udruga iz Republike Hrvatske.

Uz predstavnike udruga, Davor Majetić imenovan je članom na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca, Dragica Martinović Džamonja na prijedlog Hrvatske gospodarske komore, Violeta Jelić na prijedlog Hrvatske obrtničke komore, Marija Hanževački na prijedlog Nezavisnih hrvatskih sindikata, Ana Miličević Pezelj na prijedlog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vilim Ribič na prijedlog Matice hrvatskih sindikata.

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori