Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Regionalni Info dani za program Europa za građane: 24., 28. i 31. listopada 2008.

Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske je kao nositelju provedbe programa Zajednice Europa za građane u Republici Hrvatskoj, a u skladu s novom strukturom provedbe Programa na europskoj razini, od strane Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike dodijeljen status Kontakt točke za program Europa za građane.
 
U sklopu promidžbenih aktivnosti koje Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske provodi u svojstvu Kontakt točke organizirat će se regionalni Info dani za program Europa za građane. Program događanja možete preuzeti ovdje. Info dani  održavati će se:
  • 24. listopada 2008. (Split);
  • 28. listopada 2008. (Rijeka); i
  • 31. listopada 2008. (Osijek)
Prijavni obrazac za sudjelovanje na Info danima preuzmite ovdje.
 
Kontakt točka za program Europa za građane oformljena je s ciljem postizanja što bolje informiranosti potencijalnih korisnika – svih vrsta neprofitnih organizacija: organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne samouprave (gradova i općina), obrazovnih i istraživačkih institucija, sindikata, i slično – o svim aspektima sudjelovanja u Programu, čime će se nastojati povećati njihovu sposobnost apsorpcije raspoloživih sredstava. Kako bismo omogućili što kvalitetniju komunikaciju između potencijalnih korisnika Programa i Kontakt točke, u sklopu Ureda za udruge je odnedavno uspostavljena Služba tehničke podrške za program Europa za građane, putem koje možete zatražiti sve potrebne informacije vezane uz Program. Pozivamo vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte europazagradane@uzuvrh.hr ili telefonskog broja 01/ 610 95 58.
 
S ciljem facilitiranja uspostavljanja partnerstava s europskim organizacijama i/ili europskim jedinicama lokalne samouprave drugim na našoj internetskoj stranici uspostavljen je alat Traženje partnerskih organizacija, pomoću kojeg je moguće objavljivati i pretraživati iskaze interesa za suradnjom na projektima unutar Programa. Pozivamo vas da nam uputite svoj iskaz interesa za suradnju s europskim organizacijama u sklopu Programa. Obrazac iskaza interesa možete preuzeti ovdje.
 
 
Također, na našim stranicama dostupno je i službeno izdanje hrvatske verzije Programskog vodiča za program Europa za građane.
 
Nadamo se da ćete prepoznati svoj interes za sudjelovanje u programu Europa za građane te vas pozivamo da nam se obratite sa svim pitanjima oko podnošenja projektnih prijedloga te se radujemo mogućnosti da vam pružimo tehničku podršku pri ostvarenju financijske potpore za vaše projekte.
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori