Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

U Dubrovniku održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s udrugom Deša -  Dubrovnik organizirao je u srijedu, 8. srpnja 2015., u Dubrovniku jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.
 
Radionici je prisustvovalo 19 predstavnika iz jedinica lokale i područne (regionalne) samouprave, udruga, obrazovnih ustanova i razvojnih agencija zainteresiranih za prijavu projektnih prijedloga na naredni natječaj (1. rujna 2015.) u sklopu ovog Programa.
 
Na narednom roku (1. 9. 2015.) za prijavu bit će moguće prijaviti projektne prijedloge samo na dvije mjere - Bratimljenje gradova i Umrežavanje gradova. Stoga smo se u odabiru sudionika vodili kriterijima prihvatljivosti prijavitelja.
 
U uvodnom dijelu radionice predstavljeni su ciljevi i prioriteti narednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava te primjer projekta dobre prakse, koji je predstavila Tanja Miloš iz Grada Zagreba.
 
U popodnevnom dijelu radionice sudionici su radili na razvijanju konkretnih projektnih prijedloga.
 
U nastavku donosimo prezentaciju i fotografije s događanja.
 
 
 
 
Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija. Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koja se sastoji od tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori