Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Europska baza projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda

Europski socijalni fond (ESF) omogućuje financiranje na desetke tisuća projekata kojima se širom Europske unije unosi stvarni napredak u živote milijuna građanki i građana. Putem mrežnih stranica Europske komisije moguće je pregledati bazu projekata financiranih iz ESF-a koji su provedeni u državama članicama EU.
Europski socijalni fond jedan je od Strukturnih fondova uspostavljen 1957. godine kako bi se smanjile razlike u životnom standardu između regija i zemalja članica EU-a te promicala ekonomska i socijalna kohezija.
Kroz povijest su financijske podrške iz ESF-a korištene kao nadoknada za izgubljena radna mjesta te su omogućavale dodatno osposobljavanje ili prekvalifikaciju radne snage u zemljama EU-a.
Paralelno s promjenama koje su se događale u društvenom i svijetu rada, oblikovali su se i ciljevi ovog instrumenta namijenjenog strukturnim reformama te su temelji ESF-a postali osposobljavanje, otvaranje radnih mjesta i promicanje socijalnog uključivanja.
Prioriteti financiranja iz ESF-a u Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020. su visoka zapošljivost i mobilnost radne snage, socijalno uključivanje, obrazovanje i cjeloživotno učenje te dobro upravljanje.
Pozivamo sve zainteresirane da se upoznaju sa sadržajem europske baze projekata, kao dodatni poticaj za razvoj novih ideja i oblika suradnje u sklopu predstojećih natječaja u sklopu Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj.
 

 

 

 

 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori