Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

Održana radionica o standardima financiranja i ugovaranja projekata udruga

U Državnoj školi za javnu upravu danas i jučer održana je dvodnevna radionica o standardima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. 

Svrha radionice koju su vodile Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH i Marina Lochert Šoštarić, voditeljica Odjela za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete u Uredu za udruge, bila je upoznati polaznike s novim normativnim okvirom – kriterijima, standardima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja – koji su obvezni primjenjivati davatelji financijskih sredstava iz javnih izvora prilikom financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Glavni cilj radionice je bio osvijestiti mogućnosti kreiranja društvenih promjena kroz učinkovito planiranje, provedbu natječaja za financiranje te praćenje provedbe i vrednovanje financiranja programa i projekata udruge. Na radionici je ujedno predstavljen i Priručnik za postupanje u primjeni Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.
 
Na ovoj radionici sudjelovali su zaposlenici upravnih odjela Općine Poličnik, Općine Krapinske Toplice, Grada Kaštela, Grada Samobora i Grada Varaždina, zaposlenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Ministarstva kulture.
 
Sljedeća radionica održat će se 17. i 18. lipnja 2015. u Državnoj školi za javnu upravu, o čemu više informacija možete naći ovdje
 
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori