Naslovnica Ured za udruge Savjet za razvoj civilnog društva Publikacije Dokumenti Programi EU Osnivanje i vođenje udruge Kontakt English Hrvatski

U Osijeku održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Volonterskim centrom Osijek organizirao je u utorak, 19. svibnja 2015., u Osijeku jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

 
Radionici je prisustvovalo 15 predstavnika iz jedinica lokale i područne (regionalne) samouprave, udruga, muzeja, knjižnica i fakulteta zainteresiranih za prijavu projektnih prijedloga na naredni natječaj (1. rujna 2015.) u sklopu ovog Programa. 
 
Na narednom roku za prijavu bit će moguće prijaviti projektne prijedloge samo na dvije mjere - Bratimljenje gradova i Umrežavanje gradova. Stoga smo se u odabiru sudionika vodili kriterijima prihvatljivosti prijavitelja.
 
U uvodnom dijelu radionice predstavljeni su ciljevi i prioriteti narednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava te primjeri projekata koji su financirani u prošloj godini te u prošlom Programskom razdoblju (2007-2013). Projekte su predstavili Božica Sedlić iz Europskog doma Slavonski Brod, Zorica Paliž Toth iz Kulturnog umjetničkog društva Petofi Sandor Laslovo te Angel Čabarkapa iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.
 
U drugom dijelu radionice sudionici su bili podijeljeni u dvije radne grupe sukladno mjeri iz Programa koja više odgovara njihovoj projektnoj ideji. Tijekom rada u grupama predstavnici Ureda za udruge razrađivali su projektne ideje sa sudionicima te im pojašnjavali ciljeve i prioritete Programa.
 
Sudionicima su dodatno pojašnjeni kriteriji za ocjenu projektnih prijedloga, detalji vezani za financijski dio projekata, proces registracije organizacije u portalu za korisnike te način prijave i izrade projektnih prijedloga.
 
U nastavku donosimo prezentaciju i fotografije s događanja.
 
 
  
 
 
Tijela državne uprave
Lokalna i područna samouprava
Zaklade i fondovi
Poduzeća
Fondovi Europske unije
Ostali međunarodni donatori